Leesmee, wat moet ik daar nu mee?

Hoe werkt het?

leesmee.com is een sociaal platform waarvan de inhoud — links, video's, afbeeldingen, tekstberichten – voortdurend door de community wordt goedgekeurd (Who can you trust in the era of fake news?). Door te reageren en te stemmen komt the good stuff bovenaan de startpagina. De minder boeiende verhalen verdwijnen uit beeld.

leesmee.com is een aangename plek om rond te neuzen zonder zelf actief te zijn, want wat je op de startpagina leest, is gegarandeerd opvallend, interessant of super schattig. Nóg leuker is het natuurlijk om mee te doen, door een community te starten, verhalen te plaatsen, te reageren en te stemmen op de verhalen van anderen.

Mee helpen aan dit initiatief

Vind je dit wel wat en wel jij je steentje bijdragen? Kijk dan even hier.


Heb ik een account nodig?

Zonder profiel kun je je prima vermaken op Leesmee, maar er gaat pas echt een wereld voor je open als je actief deelneemt. Dat betekent dat je eerst een account aan moet maken. Geen zorgen, dit is zo snel en pijnloos als maar kan. Je hoeft je naam niet te vertellen, je hoeft geen bevestigingsmail aan te klikken. Je kiest een gebruikersnaam en een wachtwoord. That's it! Nadat je op verzenden hebt geklikt, wordt je account aangemaakt en kun je beginnen met reageren, stemmen en delen. Je kan ook inloggen met je sociale media accounts zoals Fa1cebook.

Een account aanmaken op leesmee.com Een account aanmaken

Als je inlogt, zie je op je home feed/startpagina alleen verhalen uit communities waar je lid van bent. Je hoeft dus niet door de berichten te scrollen die jou niet interesseren, maar je bent meteen op de hoogte van wat jij belangrijk vindt.

Communities volgen op leesmee.com Communities volgen


Wat is een community?

Een online community is een groep mensen met dezelfde interesse, overtuiging of ambitie die daarover communiceert op een daarvoor ingerichte ‘plek' op het internet. Een community kan algemeen zijn, zoals 'binnenlands nieuws', 'buitenlands nieuws', 'plaatjes' en 'boeken'. Maar op Leesmee kunnen net zo makkelijk communities ontstaan rondom specifieke onderwerpen. Wat dacht je van het gevoelsleven van insecten, nanotechnologie voor dummies, of alleenstaande vaders van een tweeling. De leden van een community bepalen welke verhalen populair worden en welke stilletjes uitdoven.

Voorbeeld community op leesmee.com De community 'Wetenschap'


Hoe start ik een community?

Door in het menu naar 'community starten' te gaan, een goede naam voor die community te bedenken en een pakkende omschrijving te geven. Voilà, nu ben je eigenaar van je eigen plekje op leesmee.com. Als oprichter van een community bepaal jij de regels. Jij bent daarom ook de moderator van je eigen community. Als moderator heb je meer bevoegdheden dan de communityleden en kun je ongepaste bijdragen bewerken of verwijderen. Leesmee verwijdert zelf geen beledigingen of negatief commentaar.

Hoe start ik een community op leesmee.com Een community starten


Wat is een verhaal?

Een verhaal is een bericht dat je aan een community toevoegt. Wat een verhaal inhoudt kan variëren: een link naar een nieuwsbericht, een video, een foto, een infographic, een tweet, of een pin. Je hoeft uiteraard niet alleen te delen wat je elders op het web vindt. Je kunt in een community ook vragen stellen, je mening geven of een ervaring delen. It's up to you!

Wat is een verhaal op leesmee.com Een voorbeeld verhaal

Verhalen toevoegen

Je bent wat aan het rondsurfen op allerlei verre uithoeken van het web. “Oh wat een leuke animatie, daar kunnen anderen vast ook mee lachen, even toevoegen aan Leesmee.” Ga dan in het menu van Leesmee naar ‘verhaal toevoegen' (of gebruik de bookmarklet), kopieer de link, kies de community waarvoor het verhaal interessant is, voeg eventueel een korte omschrijving toe en voilà. De standaardvelden (naar de bron) worden meteen voor je ingevuld.

Een verhaal toevoegen op leesmee.com Een verhaal toevoegen

Plaats je verhaal in een community waarin het relevant is. Nieuwsartikelen over de VS plaats je bijvoorbeeld in de community 'buitenlands nieuws'. Een foto van een katje in een hangmat plaats je in de community 'schattig'. Bedenk een creatieve, grappige of uitgesproken titel voor je verhaal, want dat trekt de aandacht. Probeer mensen te verleiden, prikkelen of overtuigen. ‘De 10 meest bizarre festivals ter wereld', nodigt meer uit om te lezen dan ‘Gentse Feesten'. Vinden anderen je verhaal leuk dan reageren ze erop, stemmen ze erop en verdien je punten. Word je verhaal populair, dan verschijnt het op de startpagina.

Makkelijker delen voor bloggers

Leesmee biedt bloggers en vloggers de mogelijkheid om een ‘deelbutton' te plaatsen naar Leesmee. Op die manier kun je verhalen nog makkelijker toevoegen. Bovendien een ideale manier voor de blogger of vlogger om meer traffic op zijn website te krijgen. Je kan HIER de code vinden om op je blog te plaatsen.

Verhalen delen op leesmee.com Een verhaal delen

Punten verzamelen

Plaats opbouwende reacties, deel actuele links, stel relevante vragen en verzamel zo punten. Als iemand op jouw bericht liked, krijg je daar punten voor en haal je binnen de kortste keren een indrukwekkende score. Krijg je veel likes dan bouw je een serieuze reputatie op en gaan anderen al direct op zoek naar jouw berichten. Voor je het weet, ben je een echte influencer!

Punten verzamelen op leesmee.com Verhaal score en reactie score

Leesmee Logo

Maak gratis een account aan op Leesmee...

Zo kan je voten, reacties posten, verhalen toevoegen en communities starten.
Draag je steentje bij en help mee bepalen welk nieuws, plaatjes en video"s waardig zijn!

Maak gratis een account aan of