2 10
Civ VI Gathering Storm aangekondigd
Civ VI uitbreiding Gathering Storm

Firaxis heeft de tweede uitbreiding voor Civalization VI aangekondigd. Het zal Gathering Storm heten, en zal een groot deel van het spel aan gaan passen.

Niet alle nieuwe content is bekent gemaakt, maar we weten zeker dat er:

 • Nieuwe speelbare civs zijn
 • Een complete overhaul komt voor de strategic resources
 • Natuurevenementen komen zoals de uitbarsting van vulkanen, overstromen van rivieren en klimaatverandering
 • Er een council komt in de vorm van de UN
 • Een nieuwe era komt die zich afspeelt tot grofweg 2050
De nieuwe mechanics die geteased werden

Het wordt belangrijker dan ooit hoe je met de omgeving van het land om gaat, en hoe je dit het beste kan gebruiken. Zo kan je rivieren gebruiken om waterkracht centrale's te bouwen, of geisers gebruiken voor geothermische energie.

De trailer is hier te vinden, en een interview plus gameplay is hier te vinden.


— 5 uur geleden
Akkoord. CIV5 is mijn favoriet in de reeks. — 4 uur geleden
u/Chinchilla1979
  1 5
De eerste Fallout 76 patch maarliefst 47GB groot
De eerste patch van Fallout76 is onderweg

Voor het eerst sinds de release van het spel heeft Bethesda een patch uitgebracht voor Fallout 76.

De patch is maarliefst 47GB groot en bevat voornamelijk bugfixes, gameplay aanpassingen en PvP veranderingen. De totale grootte van het spel ligt rond de 53GB, dus bijna alle files van het spel worden aangepast of vervangen.

De complete changelog van de patch is hier te vinden. Wij raden je aan om de update zo vroeg mogelijk te installeren, of bijvoorbeeld 's nachts, want deze update heeft even nodig om gedownload en verwerkt te worden


— 22 uur geleden
Damn... het blijft me verbazen dat gamestudios spellen op de markt brengen die vervolgens voor geen meter blijken te deugen. Bugs all over the place. Maar dit is wel écht de heftigste patch ooit. — 5 uur geleden
u/Jerry
  2 6
Nieuwe disc-loze XBOX ONE komt waarschijnlijk in 2019 uit
Conceptmodel van de Nieuwe disc-loze XBOX ONE. Bron: Destructoid

Volgens meerdere anonieme bronnen staat Microsoft op het punt om een nieuwe XBOX ONE te introduceren die geen fysieke games meer af kan spelen. Het model zal dus alleen digitale spellen kunnen huisvesten.

Door de disclade te verwijderen kan de prijs van deze XBOX ONE verlaagd worden, waardoor het meer spelers over zou moeten halen. Er wordt gespeculeerd met prijzen onder de 200 dollar. Meer informatie is hier te vinden in het Engels.


— 2 dagen geleden
Ja, het medium wel, maar als je hem dan opstart, spuugt hij een speelbord, pionnetjes en dobbelsteen uit. Zoiets... — 5 uur geleden
u/Jerry
  0 27
Eerste Indruk: Pokemon Let's Go Eevee

Als echte Pokemon fan stond ik tijdens de lunch in mijn lokale spellenwinkel om de nieuwste editie te halen van een spellen lijn die bijna net zo oud als mijzelf is.

Het verbaasde mij dan ook niet dat de 5 anderen in de winkel die dit spel ophaalden bijna allemaal van mijn leeftijd waren, de kracht van deze remakes zit hem vooral in de nostalgische factor, en dat weet The Pokemon Company maar al te goed.

Pokemon Let's Go Pikachu en Eevee zijn een herinterpretatie van de klassieke Pokemon Yellow (direct ook mijn allereerste videospel dat ik van mijn eigen zakgeld heb gekocht). Nu ik al zo'n 20 jaar lang tegen diezelfde gele muis aan heb gekeken, heb ik gekozen voor de Eevee variant, die in mijn opzicht duidelijk de betere keuze is.

Er zijn veel dingen die dit spel goed doet, vanaf het begin van het spel voel je de nostalgie, maar merk je vooral wat een grote sprong in kwaliteit deze nieuwste spellen heeft gemaakt qua graphics, zelfs ten opzichte van Pokemon Ultra Sun/ Ultra Moon.

Eén van de grootste redenen waarom ik dit spel heb gehaald was vanwege de co-op speelwijze. Op ieder gegeven moment van het spel kan je de tweede joycon schudden om een tweede speler toe te voegen aan het spel. Deze kan de tweede pokemon in je party 'besturen' en kan vrij rondlopen in de 3d Pokemon wereld.

Met zijn 2en rondlopen door de Pokemon wereld is een droom die uitkomt.

Toch is het niet allemaal Roserades en Lunatones. Ik wil geen voorbadige uitspraken doen gezien ik net voorbij de tweede Gym ben, maar ik heb een redelijk beeld gekregen van het algehele tempo van het spel na de 'tutorial' fase.

Pokemon Let's Go heeft er nooit doekjes omheen gewikkeld dat het bedoelt is om de Pokemon Go spelers over te halen naar de main series. En dat is niet gek. Pokemon Ultra Sun/Ultra Moon zijn goed voor een zeer respectabele 1.7 miljoen verkochte exemplaren (en Sun/Moon 3.2mil). Maar dit verbleekt ten opzichte van het aantal nog steeds actieve Pokemon Go spelers, dit is namelijk 55 miljoen. Dit heeft een grote invloed gehad op de game direction. Van het vangen van Pokemon, tot het vereenvoudigde battle systeem. Maar hetgeen dat het meest opvallend is: Het gemak waarmee je door het spel gaat.

Als je in staat bent met enig succes een pokeball te gooien, dan verdien je gigantisch veel Xp, zelfs op normaal tempo voel je je al snel overlevelt. Daarbij komt ook nog eens kijken dat zo goed als alle pokemon al heel snel (tussen level 5 en 15) allemaal sterke aanvallen leren waarmee ze hun slechte matchups met relatief gemak kunnen verslaan. Nu speel ik dit spel dus co-op met mijn vriendin. In co-op modus gaan gevechten ook samen, zoals een double battle met 2 verschillende spelers op 1 team. Het probleem is echter dat de tegenstander maar met 1 Pokemon zal vechten, waardoor jouw team 2 aanvallen krijgt per 1 aanval van hem of haar. Dit gecombineerd met het snelle levelen zorgt er voor dat je letterlijk zonder enige moeite door het spel heen gaat. De enige double battle die ik tegen ben gekomen in mt. Moon kon dan weer niet met zijn tweeen worden gespeeld.. typisch. Een ander klein detail is dat de tweede speler wel rond kan lopen in de wereld, maar geen interactie aan kan gaan. Speler 2 kan niet met mensen praten, pokemon gevechten beginnen of huizen in lopen, dit moet speler 1 altijd doen. Maar dit kan juist handig zijn afhankelijk van met wie je speelt.

Ik ben heel benieuwd wat dit spel nog meer te bieden heeft. Tot nu toe is het een absolute aanrader voor ieder die van Pokemon houdt, zowel de oude spellen, de nieuwe 3ds spellen en Pokemon Go. Mensen die het meeste uit dit spel kunnen halen zijn vaders en moeders die dit spel samen met hun kind willen spelen. De tweede speler functie lijkt gemaakt te zijn voor kinderen, je hebt niet het idee dat ze voor spek en bonen meedoen, maar je behoudt wel de controle ze in goede banen te leiden.


— 4 dagen geleden
  Usagi
  Usagi
  Dit was mijn OG Gameboy
  5 dagen geleden
  3 15
Sony kondigt nieuwe customizable controller aan voor de PS4
De nieuwe controller van Sony

Sony heeft zojuist een compleet aanpasbare controller aangekondigt voor de PS4.

De reveal trailer met meer details is hier te vinden.

De controller heeft de mogelijkheid om de verschillende modules uit te wisselen, zo kan je de joystick layout omwisselen en bijvoorbeeld de d-pad vervangen door een ronde pad. Hierdoor kunnen XBOX gebruikers hun gewende layout aannemen op een Playstation.

Daarnaast beschikt de controller over back buttons, triggerstops en de mogelijkheid om zowel wired als wireless te spelen. Ook is het software matig mogelijk alle knoppen te mappen.

Zou jij een premium gaming controller zoals deze kopen?


— 5 dagen geleden
Supergaaf dit! De Xbox heeft ook een speciale custom controller maar dit vind ik eigenlijk nog vetter. Waarschijnlijk gaat hij wel pittig duur worden. — 5 dagen geleden
u/Starshine
  Usagi
  Usagi
  Naar verwachting gaat de controller 200 euro kosten, en dat is bijna de prijs van een normale Playstation 4..
  5 dagen geleden
  3 15
Sony kondigt nieuwe customizable controller aan voor de PS4
De nieuwe controller van Sony

Sony heeft zojuist een compleet aanpasbare controller aangekondigt voor de PS4.

De reveal trailer met meer details is hier te vinden.

De controller heeft de mogelijkheid om de verschillende modules uit te wisselen, zo kan je de joystick layout omwisselen en bijvoorbeeld de d-pad vervangen door een ronde pad. Hierdoor kunnen XBOX gebruikers hun gewende layout aannemen op een Playstation.

Daarnaast beschikt de controller over back buttons, triggerstops en de mogelijkheid om zowel wired als wireless te spelen. Ook is het software matig mogelijk alle knoppen te mappen.

Zou jij een premium gaming controller zoals deze kopen?


— 5 dagen geleden
Supergaaf dit! De Xbox heeft ook een speciale custom controller maar dit vind ik eigenlijk nog vetter. Waarschijnlijk gaat hij wel pittig duur worden. — 5 dagen geleden
u/Starshine
  0 8
Russische Nintendo CEO onder vuur door fans
Yasha Haddaji

De Russische Nintendo CEO Yasha Haddaji ligt onder vuur door fans vanwege zijn mismanagement.

Na een aantal ongelukkige keuzes zoals het stoppen van de Pokemon TCG vanwege de prijsfluctuaties in het land, en het niet genoeg bestellen van Pokemon Let's Go Eevee (naar zijn besluit zijn er veel meer Pikachu edities ingekocht dan de Eevee variant), is nu de emmer voor veel fans overgelopen.

Afgelopen Juni heeft hij tijdens een officieel streaming event van Nintendo een complete meltdown live op camera gehad. Toen de stream wat technische problemen had, dacht hij dat de camera's uitstonden. Vervolgens begon hij een tirade tegen de technische en dreigde hij meermaals mensen te ontslaan. Dit event was tot voor kort nergens terug te zien, maar is eergisteren opgedoken op Youtube op een account genaamd Save Nintendo. Het gehele stuk kan je hier vinden.


— 5 dagen geleden
  2 17
Dit zijn de beste Gamedeals van de week
Nadat dat er heel veel nieuwe spellen uit zijn gekomen deze week, zijn er ook een aantal goede deals te vinden. Wij hebben de beste gamedeals op alle platformen van deze week opgesomd: PC: Darksiders 1 & 2 Zowel Darksiders 1 als 2 zijn deze week met een fikse kortingen beschikbaar op Steam. De complete "Darksiders 1 Warmastered Edition" is nu beschikbaar voor slechts €2,99. "Darksiders 2 Deathinitive Edition" is nu ook afgeprijsd en kost op dit moment slechts €4,49. PC: This War of Mine Zo goed als alle oorlogsspellen speel je vanuit het perspectief van de soldaten die heldhaftig strijden, maar er is eigenlijk maar weinig aandacht voor de burgers de bezette gebieden. "This War of Mine" is een spel waarbij je juist dit soort burgers moet laten overleven in de grimmige omstandigheden van oorlog en bezetting. Zoek naar onderdak, eten en kijk uit voor snipers en scavengers. "This War of Mine" is nu afgeprijsd en beschikbaar voor €5,70 PS4: Monster Hunter: World Genomineerd voor spel van het jaar. Deze Japanse RPG is misschien wel de beste variant in een lange reeks geweldige titels. Jaag op monsters, verzamel armor en ontdek de adembemende wereld die meer dan ooit echt lijkt te leven. Alle monsters hebben hun eigen karakter en gedragingen, wat het spel een echte uitdaging maakt. Het spel is nu beschikbaar voor slechts €29,90 als fysiek exemplaar. PS4: Spyro Reignited Trilogy De remake van deze classic is pas deze week uitgekomen, en kost bijna overal de hoofdprijs. Toch zijn er een aantal plekken waar je hem een stuk goedkoper kan vinden. Zo is hij hier verkrijgbaar voor slechts €32,35. XBOX ONE: Valiant Hearts, The Great War Ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog is Valient Hearts: The Great War nu in de aanbieding op de online winkel van de XBOX ONE. Het is nu verkrijgbaar met 70% korting voor slechts €4,50. Switch: La Noire L.A. Noire is niet het nieuwste spel, maar wordt gezien als één van de beste detective spellen ooit gemaakt. Het is dan ook geen wonder dat het uit is gebracht op de Switch. Je kan dit spel nu kopen voor een goede prijs: €18,99.
— 6 dagen geleden
Allemaal leuke spellen. Ik verbaas me er over dat Spyro al zo goedkoop te vinden is. — 6 dagen geleden
u/Starshine
  3 1
Verschillende Telltale spellen verdwijnen van Steam
Verschillende Telltale spellen zijn verdwenen van steam

Het is nu al een tijdje bekend dat Telltale Games het zwaar heeft. Het bedrijf heeft het merendeel van zijn personeel al moeten ontslaan, waardoor het van bijna 300 medewerkers naar slechts 25 gaat.

Nu lijkt het er op dat het faillisement toch dichterbij komt, want verschillende spellen zijn van Steam verdwenen. Bekende spellen zoals Back to the Future en Monkey Island zijn sinds vandaag niet meer te vinden op Steam, The Walking Dead en Game of Thrones zijn dit nog wel.

Wie de spellen nog snel wilt kopen kan dit doen op GOG, waar de spellen voor nu nog wel te vinden zijn.


— 6 dagen geleden
Lijkt me een voorbeeld van een bedrijf dat te snel te groot heeft willen worden. Jammer toch, want het concept is ijzersterk en Telltale games heeft gewoon een nieuw genre in de industrie geïntroduceerd. — 6 dagen geleden
u/DrVictor

Usagi avatar

"Never afraid of what the future holds, never regretful of the present. That's who we are!"
1 maand geleden lid geworden

Activiteit

Verhaal score: 205
Reactie score: 759