Avatar Sophie1

Beelden gemaakt door de Rosetta sonde.

4  Punten
Avatar 1grotesque

Source: /u/vladgrinch on Reddit

-1  Punten
Avatar Dennis

Alle landen in de wereld publiceren dagelijks cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar in elk land zijn de problemen weer anders en bevindt de crisis zich in een andere fase. Hoe moeten we de statistieken met elkaar vergelijken?

volkskrant.nl
17  Punten
Avatar Piet

Twitter

Wetenschap 4 jaar geleden

Jack Dorsey, stichter en topman van het sociaalnetwerkbedrijf Twitter, gaat 1 miljard dollar (zo’n 925 miljoen euro) schenken in de strijd tegen de coronapandemie.

demorgen.be
11  Punten
Avatar Dollie82

Het aantal drollen dat je draait verschilt van week tot week. Ook het gewicht is niet altijd gelijk. Aan het eind van je leven heb je meer dan het gewicht van een olifant gekakt.

quest.nl
9  Punten
Avatar 1grotesque

Wetenschappers die gegevens van de Copernicus Sentinel-5P-satelliet gebruikten, zagen recent een sterke daling van de ozonconcentraties boven het noordpoolgebied. Het bericht Ongebruikelijk ozongat boven het noordpoolgebied verscheen eerst op Populaire Wetenschap.

popw.nl
18  Punten
Avatar Yak

Grotere roofvissen, zoals tonijnen en haaien, zijn het meest actief in de wateren nabij de keerkringen van de aarde, schrijven Britse, Canadese, Israëlische en Zwitserse onderzoekers in het vakblad Nature Communications. Voorheen werd gedacht dat deze roofvissen vooral jaagden rondom de evenaar.

nu.nl
11  Punten
Avatar Flipp0

Op 5 april 1945 wordt een groep van 300 Franse vrouwen vrijgelaten uit het beruchte concentratiekamp van Ravensbrück, tot hun eigen verrassing zijn het Canadese krijgsgevangenen die hen naar de vrijheid, zijnde naar Zwitserland, brengen. De vrouwen zijn vrijgekomen dankzij bemiddeling van het Internationale Rode Kruis. En de krijgsgevangenen werken voor datzelfde Rode Kruis als chauffeurs.

vrtnws.be
20  Punten
Avatar maximumus_dominus

Ik ga zelfs niet verder, waar ik in mijn vorige blog gebleven was. Totdat een vaccin deze epidemie pas echt kan stoppen zullen we heel veel patiënten moeten behandelen, maar we weten nog niet ...

ntvg.nl
20  Punten
Avatar Dollie82

vrtnws.be
18  Punten

Wetenschap 6105 verhalen

Wetenschap picture

/c/wetenschap is een plek voor de grote denkers.


Bezoek deze community om na te denken over de nieuwste wetenschappelijke doorbraken en onderzoeken. Lees over de laatste vorderingen in de astronomie, biologie, biomedischewetenschappen, natuurkunde, sociale wetenschappen en nog veel meer.


Stuur nieuwe interessante artikelen in uit de wetenschappelijke literatuur, of uit populair-wetenschappelijke media en bediscussieer wat dit betekent voor de wereld.

Verhaal
Deze community zoekt een nieuwe eigenaar. Interesse?