In een zwaar beveiligd gebouw in Houston liggen de rotsblokken die we van de maan meenamen. Sommige zijn als cadeautje weggegeven. quest.nl »

Bij een bezoek aan het ziekenhuis verzamelen artsen grote hoeveelheden data over de patiënt. Zoveel zelfs, dat een groot deel van die gegevens onbenut blijft. Gebruik van kunstmatige intelligentie kan daar verandering in brengen. nu.nl »

Depressies, hartinfarcten en sommige types reuma worden bij vrouwen minder goed herkend dan bij mannen. quest.nl »

Vijftig jaar na de eerste mens op de maan is het ook bijna 47 jaar na de laatste. En nu lijkt plotsklaps  ­iedereen weer plannen te hebben voor de ... volkskrant.nl »

Raketman

Raketman Level 14 zegt:

Video: https://www.youtube.com/embed/PxvFsqevSdw

1 dag geleden

In India worden opvallend veel vrouwen van 70 en ouder nog moeder. Hoe komt dat? Topdokter Herman Tournaye legt uit. knack.be »

Halverwege de vorige eeuw voerde de VS boven de eilandengroep talloze kernproeven uit. En dat heeft nog altijd gevolgen, zo toont een nieuw onderzoek aan. scientias.nl »

De boekenkast van de wetenschap is volkomen onbehapbaar, zo groot. Gelukkig leest de computer tegenwoordig ook zeer aardig – en heel wat sneller da... volkskrant.nl »

marleen

marleen Level 14 zegt:

Zeer boeiend onderwerp waar we nog jaren de groei van kunnen volgen

6 uur geleden

Op kinderen lieten de avonturen van de astronauten op de maan een diepe indruk na. vrtnws.be »

India heeft donderdag een nieuwe datum waarop de lancering van de onbemande maanlander Chandrayaan-2 zal plaatsvinden aangekondigd. Dat zal gebeuren op maandag 22 juli om 14.43 uur lokale tijd (10.43 uur Nederlandse tijd), liet de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO (International Space Research Organisation) via Twitter weten. Naar verwachting bereikt de Chandrayaan-2 de maan op 6 september 2019. nu.nl »

Wekelijks de leukste, belangrijkste of grappigste data gevisualiseerd door de graphicsredactie. volkskrant.nl »

Leesmee Logo

Maak gratis een account aan op Leesmee.

Zo kan je voten, reacties posten, verhalen toevoegen en communities starten.
Draag je steentje bij en help mee bepalen welk nieuws, plaatjes en video's waardig zijn!

Maak gratis account of