Het aantal drollen dat je draait verschilt van week tot week. Ook het gewicht is niet altijd gelijk. Aan het eind van je leven heb je meer dan het gewicht van een olifant gekakt.

quest.nl
0
3 Punten

Wetenschappers die gegevens van de Copernicus Sentinel-5P-satelliet gebruikten, zagen recent een sterke daling van de ozonconcentraties boven het noordpoolgebied. Het bericht Ongebruikelijk ozongat boven het noordpoolgebied verscheen eerst op Populaire Wetenschap.

popw.nl
0
14 Punten

Grotere roofvissen, zoals tonijnen en haaien, zijn het meest actief in de wateren nabij de keerkringen van de aarde, schrijven Britse, Canadese, Israëlische en Zwitserse onderzoekers in het vakblad Nature Communications. Voorheen werd gedacht dat deze roofvissen vooral jaagden rondom de evenaar.

nu.nl
0
11 Punten

Op 5 april 1945 wordt een groep van 300 Franse vrouwen vrijgelaten uit het beruchte concentratiekamp van Ravensbrück, tot hun eigen verrassing zijn het Canadese krijgsgevangenen die hen naar de vrijheid, zijnde naar Zwitserland, brengen. De vrouwen zijn vrijgekomen dankzij bemiddeling van het Internationale Rode Kruis. En de krijgsgevangenen werken voor datzelfde Rode Kruis als chauffeurs.

vrtnws.be
0
20 Punten

Ik ga zelfs niet verder, waar ik in mijn vorige blog gebleven was. Totdat een vaccin deze epidemie pas echt kan stoppen zullen we heel veel patiënten moeten behandelen, maar we weten nog niet ...

ntvg.nl
0
20 Punten

vrtnws.be
0
18 Punten

Van links ziet de bij eruit als een mannetje. Rechts als een vrouwtje. Een zeldzaam verschijnsel. Wetenschappers ontdekten de opmerkelijke bij in het regenwoud op het Barro Colorado-eiland, in Panama. De bij bereikte tot de reeds beschreven soort Megalopta amoenae, waarvan we dus goed weten hoe deze eruit ziet. Maar de bij die onderzoekers nu […] Het bericht Deze bij is - letterlijk - half man, half vrouw verscheen eerst op Scientias.nl .

scientias.nl
0
28 Punten

Zelden zag ik zoveel mensen aan de slag gaan met getallen als in deze tijd. Elke dag vanuit verschillende landen de nieuwste coronacijfers: het aantal positieve getesten, de ziekenhuisopnamen en de doden. En ik zie tientallen, zo niet honderden mensen die proberen om iets zinvols te doen met al die getallen.

volkskrant.nl
0
38 Punten

Wekelijks de leukste, belangrijkste of grappigste data gevisualiseerd door de graphicsredactie.

volkskrant.nl
0
33 Punten

De weergegeven inhoud is het intellectuele eigendom van de KNCV. U mag de inhoud niet hergebruiken, opnieuw publiceren of opnieuw afdrukken zonder onze schriftelijke toestemming. Meer over d ...

0
41 Punten

Wetenschap 6.103 stories

Wetenschap picture

/c/wetenschap is een plek voor de grote denkers.


Bezoek deze community om na te denken over de nieuwste wetenschappelijke doorbraken en onderzoeken. Lees over de laatste vorderingen in de astronomie, biologie, biomedischewetenschappen, natuurkunde, sociale wetenschappen en nog veel meer.


Stuur nieuwe interessante artikelen in uit de wetenschappelijke literatuur, of uit populair-wetenschappelijke media en bediscussieer wat dit betekent voor de wereld.

Verhaal
Deze community zoekt een nieuwe eigenaar. Interesse?