Bijvoorbeeld bij verlamming of een verzwakt middenrif. De mens haalt immers adem met behulp van spierkracht. Het apparaat trekt het middenrif en borstspieren aan zodat de borstholte vergroot, waardoor onderdruk ontstaat t.o.v. van de atmosfeer buiten het lichaam. Ademen doe je buiten de omhuizing, dus wegens onderdruk kan er toch lucht in de long stromen... De eerste ijzeren long werd gebruikt in 1927. Tegenwoordig wordt de ijzeren long zelden gebruikt. Er zijn immers respiratoren beschikbaar die lucht in de longen kunnen pompen. In zeldzame gevallen is een ijzeren long behandeling nog aangeraden

Reacties
Raketman

Raketman Level 14 Veteraan zegt:

Deze polio patient (Mona Randolph) sliep 36 jaar lang in 75 jaar oude ijzeren long: https://www.youtube.com/watch?v=y6ezbEW9QZ4 (Engels)

1 week geleden
4
Raketman

Raketman Level 14 Veteraan zegt:

Een recentere foto:

1 week geleden
3
Judith_dhn

Judith_dhn Level 11 Aspirant zegt:

Jeetje wat bizar

1 week geleden
5
marleen

marleen Level 14 Veteraan zegt:

Kies je dan niet voor euthanasie?

1 week geleden
5
KiaraK

KiaraK Level 8 Aspirant zegt:

Uitwendige beademing was inderdaad de standaard vroeger. Nu gebruikt men gelukkig iets makkelijkere devices voor inwendige beademing. Beeld je eens in wat voor een enorm werk dat moet geweest zijn om een patiënt in zo'n groot machine te steken. Om nog niet te spreken over hoe oncomfortabel dat moet geweest zijn voor de patiënt. Gelukkig maar dat er evolutie is in deze technieken, zowel voor de patiënt als voor de arts.

1 week geleden
4

Je reactie wordt toegevoegd 

Meer van Plaatjes
Leesmee Logo

Maak gratis een account aan op Leesmee.

Zo kan je voten, reacties posten, verhalen toevoegen en communities starten.
Draag je steentje bij en help mee bepalen welk nieuws, plaatjes en video's waardig zijn!

Maak gratis account of