De "Twaalf apostelen" is een rij van rotsen aan de zuidkust van Australië in de staat Victoria, een must om te zien voor wie door Australié reist. Door het alsmaar beuken van de golven zijn er, in 2005, enkele rotsen ingestort . Er zijn er nu maar 8 meer De rotsen zijn van kalkzandsteen en steken voor het Port Campbell National Park op uit zee. Daardoor zullen ze op de duur, door erosie, verdwijnen. Oorspronkelijk noemden ze de "de aposten", maar later werden ze, uit marketing redenen, "de 12 apostelen" alhoewel er nooit 12 rotsen geweest zijn.

8
11 Punten
marleen

marleen Level 19 — Aspirant Zegt:

Zicht vanuit oostelijke richting:

6 maanden geleden
4
armalar64

armalar64 Level 14 — Pupil Zegt:

Daar ben ik langs gereden... Prachtig mooi

6 maanden geleden
7
Judith_dhn

Judith_dhn Level 12 — Explorer Zegt:

Prachtig!! Nog een voor op de to-do lijst! Hoewel ik 'uit marketing redenen, "de 12 apostelen"' noemen terwijl het er nooit 12 waren wel een bijzondere move vind.

6 maanden geleden
6
KiaraK

KiaraK Level 9 — Beginner Zegt:

Hele mooie uitzichten daar! Ik was daar midden augustus. Dit was zeker een van de highlights op de Great Ocean Road. Het lijkt alsof er iets heel groots tegen de rotswanden heeft geschuurd waardoor er zulke kliffen zijn ontstaan. Echt fantastisch om te zien. Zeker de zonsondergang was fenomenaal! Mijn gids vertelde ook dat het er nooit 12 zijn geweest, maar dat dat misschien nog zou kunnen komen over zoveel jaar door stukken die van de grote kliffen afsplitsen.

6 maanden geleden
5
Jerry

Jerry Level 17 — Pupil Zegt:

Toen ik die route reed heb ik halverwege op een parkeerplaats overnacht. Ik werd wakker met de zonsopkomst en heb de hele dag voor de massa uitgereden, waardoor ik elk strand helemaal in mijn eentje kon genieten. Geweldig was dat.

6 maanden geleden
4
Jerry
KiaraK

KiaraK Level 9 — Beginner Zegt:

WAUW! Dat lijkt mij echt geweldig, al die stranden voor je alleen hebben. Het is wel vaak zo dat plaatsen zo enorm mooi zijn, maar dat er veel te veel volk is om echt te kunnen genieten. Ideaal wat jij hebt gedaan!

6 maanden geleden
3
marleen

marleen Level 19 — Aspirant Zegt:

Wat maken jullie toch geweldige reizen. Om jaloers op te zijn.

6 maanden geleden
5

Meer Plaatjes:

Plaatjes »