Vakbonden en directie hebben bij warenhuisketens Colruyt en Lidl een akkoord bereikt over een reeks “coronacompensaties”. Dat maakte de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond CNE dinsdagavond bekend.

gva.be
0
4 Punten

Het oudste lid van het panel dat ons land terug naar een normale situatie zal leiden, is ook de enige die uit het bedrijfsleven komt. Johnny Thijs...

hln.be
0
9 Punten

Door een verfijning van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, gaan de containerparken weer open. Een aantal parken zoals Kortrijk, Kuurne, Avelgem, Veurne en Ieper werken met reserveren op voorhand. De overheid wil ook dat generaties niet met elkaar worden vermengd en bij IMOG, de intercommunale rond Harelbeke, lossen ze dat op door de eerste twee openingsuren te reserveren voor 65-plussers.

vrtnws.be
0
10 Punten

We merken het allemaal. Nu we in ‘ons kot’ moeten blijven vanwege de coronacrisis, gebruiken we onze smartphone meer dan ooit. Dat toestel dat zo vaak vervloekt werd de voorbije jaren, lijkt nu plots onmisbaarder dan ooit.

standaard.be
0
5 Punten

Oostenrijk is het eerste land in Europa dat de lockdown-maatregelen versoepelt. De Deense premier wacht nog even, maar ook in Denemarken staat het afbouwplan in de startblokken. In de andere landen moet iedereen nog enkele weken binnenblijven, maar overal wordt achter de schermen gewerkt aan een langzame terugkeer naar het normale leven. Eindelijk zijn er immers de eerste tekenen dat ons isolement werkt in de strijd tegen corona. We kunnen een klein beetje beginnen te dromen. De grootste moeilijkheid voor de beleidsmakers wordt nu dan ook om het broze evenwicht te bewaren tussen hoop op betere tijden en de allergrootste voorzichtigheid.

gva.be
0
11 Punten

In het merendeel van de Vlaamse gemeenten gaan de recyclageparken dinsdag opnieuw open. De stad Antwerpen houdt haar parken voorlopig gesloten, om lange wachtrijen en samenscholingen te vermijden. Overal geldt de oproep aan de burgers om enkel te komen voor dringende zaken. De recyclageparken die open gaan, hanteren strenge veiligheidsmaatregelen, en er zijn restricties van kracht, zoals enkel bezoeken op afspraak of een bezoek om de 14 dagen. Het is de bedoeling om enkel naar het recyclagepark te trekken als het echt nodig is. De regels kunnen ook per gemeente verschillen.

standaard.be
0
14 Punten

Een tijger in de Bronx Zoo in New York heeft positief getest op het coronavirus, dat heeft de Wildlife Conservation Society bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat bij een dier in de VS het coronavirus is aangetroffen.

demorgen.be
0
16 Punten

Op het kruispunt van de Bosstraat en het Melkpad in Koersel zijn zondagmiddag rond 14 uur twee fietsers gebotst. Een van hen raakte lichtgewond, de andere werd gewond afgevoerd.

hbvl.be
0
20 Punten

hbvl.be
0
21 Punten

Het aantal patiënten dat met Covid-19 opgenomen wordt in het ziekenhuis, is een aantal dagen constant tussen 500 en 600. Zaterdag was dat opnieuw het geval, met 503. Goed nieuws, zegt viroloog Steven Van Gucht, want de piek komt daarmee langzaam in zicht. Geen goed nieuws is dat het dodental vermoedelijk nog zal zal stijgen. “Reken daar een vertraging van twee tot drie weken op de ziekenhuisnamen. Dus het kan nog even duren. ”

gva.be
0
21 Punten

Nieuws België 8.469 stories

Nieuws België picture

Op de hoogte blijven van wat er écht toe doet in België? Dan zit je goed bij de /c/nieuws-belgie.


Hier vind je écht Belgisch nieuws, over de grote ontwikkelingen en de kleine nieuwtjes. Politiek, zakelijk nieuws, sport, en meer. Wij lezen het nieuws voor je en filteren de feiten.


Geen #fakenews.

Verhaal
Deze community zoekt een nieuwe eigenaar. Interesse?