Avatar bartje1986

demorgen.be
9  Punten
Avatar Dollie82

In de woon-zorgcentra dreigt een acuut tekort aan zuurstof om palliatieve patiënten te beademen. De hoognodige beademingstoestellen werden de voorbije weken afgestaan aan ziekenhuizen. Een daad van solidariteit die nu als een boemerang terugkeert. “En net bij terminale Covid-19-patiënten is zuurstof toedienen zeer belangrijk”, zegt huisarts en VUB-professor Dirk Devroey.

gva.be
20  Punten
Avatar Spiderguy

Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: schminken in tijden van lockdown.

demorgen.be
14  Punten
Avatar Meneerbrandweer

Vakbonden en directie hebben bij warenhuisketens Colruyt en Lidl een akkoord bereikt over een reeks “coronacompensaties”. Dat maakte de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond CNE dinsdagavond bekend.

gva.be
13  Punten
Avatar Sophie1

Het oudste lid van het panel dat ons land terug naar een normale situatie zal leiden, is ook de enige die uit het bedrijfsleven komt. Johnny Thijs...

hln.be
11  Punten
Avatar Towelie

Door een verfijning van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, gaan de containerparken weer open. Een aantal parken zoals Kortrijk, Kuurne, Avelgem, Veurne en Ieper werken met reserveren op voorhand. De overheid wil ook dat generaties niet met elkaar worden vermengd en bij IMOG, de intercommunale rond Harelbeke, lossen ze dat op door de eerste twee openingsuren te reserveren voor 65-plussers.

vrtnws.be
10  Punten
Avatar Loneruitboom

We merken het allemaal. Nu we in ‘ons kot’ moeten blijven vanwege de coronacrisis, gebruiken we onze smartphone meer dan ooit. Dat toestel dat zo vaak vervloekt werd de voorbije jaren, lijkt nu plots onmisbaarder dan ooit.

standaard.be
5  Punten
Avatar Jodelaar_24

Oostenrijk is het eerste land in Europa dat de lockdown-maatregelen versoepelt. De Deense premier wacht nog even, maar ook in Denemarken staat het afbouwplan in de startblokken. In de andere landen moet iedereen nog enkele weken binnenblijven, maar overal wordt achter de schermen gewerkt aan een langzame terugkeer naar het normale leven. Eindelijk zijn er immers de eerste tekenen dat ons isolement werkt in de strijd tegen corona. We kunnen een klein beetje beginnen te dromen. De grootste moeilijkheid voor de beleidsmakers wordt nu dan ook om het broze evenwicht te bewaren tussen hoop op betere tijden en de allergrootste voorzichtigheid.

gva.be
11  Punten
Avatar Sophie1

In het merendeel van de Vlaamse gemeenten gaan de recyclageparken dinsdag opnieuw open. De stad Antwerpen houdt haar parken voorlopig gesloten, om lange wachtrijen en samenscholingen te vermijden. Overal geldt de oproep aan de burgers om enkel te komen voor dringende zaken. De recyclageparken die open gaan, hanteren strenge veiligheidsmaatregelen, en er zijn restricties van kracht, zoals enkel bezoeken op afspraak of een bezoek om de 14 dagen. Het is de bedoeling om enkel naar het recyclagepark te trekken als het echt nodig is. De regels kunnen ook per gemeente verschillen.

standaard.be
14  Punten
Avatar Mira484

Een tijger in de Bronx Zoo in New York heeft positief getest op het coronavirus, dat heeft de Wildlife Conservation Society bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat bij een dier in de VS het coronavirus is aangetroffen.

demorgen.be
16  Punten

Nieuws België 8472 verhalen

Nieuws België picture

Op de hoogte blijven van wat er écht toe doet in België? Dan zit je goed bij de /c/nieuws-belgie.


Hier vind je écht Belgisch nieuws, over de grote ontwikkelingen en de kleine nieuwtjes. Politiek, zakelijk nieuws, sport, en meer. Wij lezen het nieuws voor je en filteren de feiten.


Geen #fakenews.

Verhaal
Deze community zoekt een nieuwe eigenaar. Interesse?