Avatar Marvin0341

Er zijn enorm veel feiten en fabels te vinden over voeding, krachttraining en supplementen. Het internet staat vol met informatie over voeding, maar niet alles is waar of wordt helder uitgelegd. Hierdoor zijn in de afgelopen jaren flink wat fabels ontstaan over voeding. Helaas nemen (beginnende) sporters deze leugens aan voor waarheid. Daarom vind ik het belangrijk om ze voor eens en altijd uit de wereld te helpen. Zodat iedereen op de juiste manier met bewegen en gezond eten om kan gaan, en de beste resultaten kan behalen. Benieuwd naar 6 hardnekkige voeding en fitness fabels? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl laat ik je zien wat wel en niet waar is!

voeding-en-fitness.nl
4  Punten
Avatar Marvin0341

De sportscholen zijn al sinds 16 maart gesloten, dus de meesten van ons zitten nu al 3,5 maand zonder de gym. Gelukkig is het einde in zicht en mogen we weer allemaal gaan trainen. Het kan natuurlijk zijn dat je thuis hebt getraind om te voorkomen dat je spiermassa en kracht verliest. Dit zal het zeker makkelijker maken om terug te komen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer terug naar je oude niveau, je wilt er geen maanden over doen om weer terug te komen waar je was. Daar is helemaal niks mis mee! Maar je moet er wel voor zorgen dat je een goed plan hebt om overtraining en blessures te voorkomen. Fitness oppakken na Corona? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl leg ik je uit hoe je jouw gym comeback het beste kunt aanpakken.

voeding-en-fitness.nl
2  Punten
Avatar Marvin0341

Curcumine is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Niet alleen in maaltijden is het een goede toevoeging voor het lichaam, maar curcumine is nu ook veel te vinden in de vorm van supplementen. Denk bij gerechten bijvoorbeeld eens aan curry recepten of visgerechten. Zelfs in soep of thee kan dit kruid gebruikt worden. Maar wat is het effect van dit stofje dat uit kurkuma wordt gehaald op ons lichaam? Door veel wetenschappers wordt gesteld dat curcumine bij diverse medische aandoeningen kan worden gebruikt. Voor sporters zou het vooral effectief zijn om DOMS (delayed onset muscle soreness) te verminderen. Maar helpt curcumine tegen spierpijn? Ik heb dit onderzocht voor deze blog op Voeding-en-fitness.nl!

voeding-en-fitness.nl
6  Punten
Avatar Marvin0341

Als fanatieke (kracht)sporter heb je vast wel eens momenten waarop je last heb van vastzittende spieren. Wanneer we ons lichaam zwaar belasten kunnen de spieren overspannen raken. Deze stijve spieren zijn pijnlijk en maken het bewegen moeilijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je hier tegen kunt doen. Zo kan regelmatig rekken en strekken de spieren soepeler maken, ook een goede sportmassage kan wonderen doen. Heb jij echt last van hardnekkige knopen in je spieren? Dan is Dry Needling misschien de beste oplossing. Maar wat is Dry Needling precies? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl leg ik je precies uit wat de fysiotherapeut doet tijdens deze behandeling en waar het effectief voor is!

voeding-en-fitness.nl
9  Punten
Avatar Marvin0341

Door het Corona virus werken we allemaal zo veel mogelijk thuis. Als je dit doet zal je vast hebben gemerkt dat het een stuk lastiger is om al die lekkere verleidingen te weerstaan die je thuis hebt liggen. Natuurlijk kan het ook het geval zijn dat je nu thuis zit omdat je helaas niet kan werken op dit moment. Het is bekend dat het een stuk lastiger is om van al dat lekkers af te blijven als je je verveelt of niet goed in je vel zit, dit is nu voor veel mensen het geval. Hoe voorkom je dat je aan die food cravings toe geeft en hoe voorkom je de extra ‘Corona kilo’s’? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl geef ik handige tips over verleidingen weerstaan en help ik je gezond te blijven eten!

voeding-en-fitness.nl
-6  Punten
Avatar Marvin0341

Thuis trainen wordt door veel mensen als erg fijn ervaren. Ook zonder de apparaten van de sportschool tot je beschikking te hebben kun je thuis veel bereiken, bijvoorbeeld met een full body work-out. Een full body work-out routine is perfect voor mensen die thuis trainen, ALS je weet wat je doet natuurlijk! Vandaag help ik je een handje op weg. In deze blog op Voeding-en-fitness.nl leg ik uit hoe je met weinig fitness materiaal een goede training kunt doen.

voeding-en-fitness.nl
5  Punten
Avatar ApexTwin

Wat vindt de jeugd van tegenwoordig van de maatschappij van tegenwoordig? Geloven ze onze politici nog? Dromen ze van een multicultureel walhalla? Op een…

demorgen.be
37  Punten
Avatar marleen

vrt.be
33  Punten
Avatar marleen

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich razendsnel over de hele wereld. Maar hoe een dergelijk nieuw virus, hoe past het zich aan de mens en hoe word je er ziek van? Professor Menno de Jong

universiteitvannederland.nl
22  Punten
Avatar Marvin0341
Donkey Kick uitvoering & uitleg
16  Punten