Avatar Usagi
De consoles van Rapper Soulja Boy

De wereld van gaming ziet niet vaak nieuwe consoles verschijnen van bekende bedrijven, laat staan dat ze uit onverwachte hoek aan komen vliegen.

Toch kwam Rapper Soulja Boy met zijn eigen console lijn, bestaande uit zowel een vaste console om aan de TV te koppelen als een handheld.

Beide varianten lagen al snel onder vuur, zo werd er geclaimd tijdens de onthulling van de consoles dat de handheld bijvoorbeeld in staat zou zijn om Switch spellen en 3ds spellen te spelen.

Nu is gebleken dan het gaat om goedkope Chinese 'emulators' die worden verkocht worden als volwaardige consoles voor 200 dollar. Ze kunnen alleen de meegeleverde roms spelen van oude platforms zoals Gameboy Color/Advance, N64, etc. Juist dit laatste is een groot probleem. Want niet alleen gaat het om misleidende marketing, het meeleveren van roms op de emulator gaat in tegen heel veel regels.

Eerder gaf de rapper nog aan hier niet bang voor te zijn, maar vandaag zijn de consoles officieel verdwenen uit zijn store. Dit is waarschijnlijk gebeurd naar een aanmaningen vanuit één of meerdere gamebedrijven.

Rapper Soulja Boy was voor niemand bang.

De tweets zijn inmiddels verwijderd.

27  Punten
2
RetrogamerMax

RetrogamerMax Beginner — Level 7 Zegt:

Damn dat is toch ook gewoon oplichting?

1 jaar geleden
4
Unicornflakes

Unicornflakes Beginner — Level 9 Zegt:

Ik walg echt van dit soort mensen :(

1 jaar geleden
4

Gaming »