Avatar Usagi
Bethesda's Fallout 76. Bron: IGDB

Fallout 76 rolt van het ene probleem in het andere.

Het is geen geheim dat Fallout 76 geplaagd wordt door bugs, en dusdoende een slechte start heeft gemaakt. Maar het nieuwe hoofdstuk omtrent de controversie lijkt over refunds te gaan.

Spelers die niet tevreden zijn met het spel vanwege de bugs kunnen een refund aanvragen bij Bethesda, maar het lijkt erop alsof Bethesda dit niet honoreert. Het lijkt er dan ook op dat Bethesda deze spelers op een 'blacklist' zetten, waardoor nieuwe aanvragen om refunds een geautomatiseerd afkeurend antwoord krijgen.

De opgegeven reden voor afkeuring is dat de speler het spel al 'meerdere uren' hebben gespeeld. Gezien het feit dat het spel enkele uren nodig heeft om te downloaden (en gezien de 56GB update, te patchen) zijn de spelers al meerdere uren 'in game' zonder daadwerkelijk te kunnen spelen.

Een Amerikaans advocatenbureau is een onderzoek gestart om Bethesda mogelijk te vervolgen voor deze wanpraktijken. Meer informatie over deze zaak en de misstanden zijn hier en hier te vinden.

10  Punten
6
Julia99

Julia99 Beginner — Level 8 Zegt:

Ik dacht altijd dat Bethesda wel een eerlijk bedrijf was. Ben benieuwd of dit verhaal een staartje gaat krijgen

2 jaar geleden
5
FinjaDeNinja

FinjaDeNinja Pupil — Level 17 Zegt:

Dit lijkt wel No man's sky all over again

2 jaar geleden
4
Chinchilla1979

Chinchilla1979 Beginner — Level 8 Zegt:

Dus in feite als je download gestart is kan je geen refund meer krijgen?

2 jaar geleden
4
Jerry

Jerry Pupil — Level 16 Zegt:

Nee. Dat kan misschien wel het beleid van Bethesda zijn nu, maar dat gaat echt geen stand houden voor de rechter. Om nog maar te zwijgen van het omzetverlies dat je met dit soort debiele stappen krijgt. Niemand gaat toch meer geld overmaken voor een bugged spel, als de maker geen eens garant durft te staan voor zijn product? In Nederland heb je trouwens ook nog eens de wet Koop op Afstand. Retourneren mag altijd.

2 jaar geleden
3
Matthijs

Matthijs Beginner — Level 4 Zegt:

Maar als ze refunds gaan geven dan gaat dat als een lopend vuurtje via forums als deze en dan vraagt een heel hoog percentage het geld terug. En dus niet zozeer omdat ze daar zelf op komen maar puur omdat ze daarvan horen. Bethesda zit in een moeilijk parket hiermee. Hoe werkt retourneren als je de software gedownload hebt trouwens... uploaden?

2 jaar geleden
4
FinjaDeNinja

FinjaDeNinja Pupil — Level 17 Zegt:

Als iemand je op Skype een docje stuurt en het blijkt het verkeerde, dan stuur je dat gewoon terug, toch?

2 jaar geleden
4

Gaming »