De bekentenis van Jessie Burton is een aangrijpende roman over de (lesbische) relatie tussen vrouwen. Wij recenseerden dit boek voor je. Lees ons oordeel.

lekkerlezen.net

Harry Potter en de Relieken van de Dood is het zevende en laatste deel in de Harry Potter serie. Een spannend maar wederom magisch verhaal.

lekkerlezen.net

De literaire organisatie Behoud de Begeerte heeft de zes nominaties bekendgemaakt voor de Herman de Coninckprijs, een trofee voor de beste dichtbundel van het voorbije jaar.

knack.be

Harry Potter en de Halfbloed Prins is het zesde deel in de Harry Potter reeks. Een verhaal waar een magische maar duistere wereld gecreëerd wordt.

lekkerlezen.net

'Nieuwjaar' speelt zich af op nieuwjaarsdag op het eiland Lanzarote. Daar maakt de Duitser Henning een uitputtende fietstocht naar de top van een berg. Daarop volgt een geleidelijke anamnese van een traumatische gebeurtenis uit zijn kindertijd, die zich tijdens een fatale gezinsvakantie op precies die plaats heeft afgespeeld.

knack.be

Alexander de Grote overlijdt. Wie volgt hem op? Wie wordt hoeder van "Alexanders Erfenis"? Recensie van de nieuwe historische roman van Robert Fabbri.

lekkerlezen.net

Zelf doet ze er sinds haar ontslag bij Unia het zwijgen toe, maar haar pen laat Rachida Lamrebet nog altijd spreken. Vier mensen uit haar omgeving getuigen over haar uitzonderlijke talent. 'Ze is misschien wel de enige auteur tot nu toe die zo knap en diepgravend over migratie heeft geschreven.'

knack.be

Op 2 maart in het tweehonderd jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Multatuli werd geboren. 2020 is dan ook uitgeroepen tot het Multatuli-jaar.

knack.be

Meera Sodha heeft met Azié een eigen draai gegeven aan de Aziatische keuken, namelijk helemaal Aziatisch op Vegan wijze. Lees onze recensie.

lekkerlezen.net

Het nieuwe museum van de Koninklijke Bibliotheek van België, dat sinds kort de naam KBR draagt, opent op 15 mei de deuren met een tentoonstelling rond de librije van de hertogen van Bourgondië.

knack.be

Boeken 924 stories

Boeken picture
Wie smaak vindt in het lezen van goede boeken, is bij machte om de eenzaamheid te dragen, waar dan ook en met groot gemak.
Verhaal
Opgericht door: Jerry
2 jaar geleden