De Hongaarse auteur György Konrad is op 86-jarige leeftijd overleden in Boedapest. knack.be »

Het Literatuurmuseum lanceert een online tentoonstelling gewijd aan H. Marsman. Deze dichter kennen we vooral dankzij de strofe: "Denkend aan Holland...." lekkerlezen.net »

We doen normaal niet aan politiek, maar wist je dat meer lezen zou kunnen leiden tot het vertrek van Donald J. Trump uit het Witte Huis? lekkerlezen.net »

armalar64

armalar64 Level 12 Veteraan Zegt:

1/4de van de Amerikanen heeft nog nooit een boek gelezen? Dat verklaart een groot deel van het huidige zooitje daar Jee toch

1 dag geleden

"Dood de koning" is het derde deel in de serie die Sandrone Dazieri schreef over Colomba en Dante. Evelyne recenseert dit boek voor ons. lekkerlezen.net »

De zes auteurs die kans maken op de Bronzen Uil, de literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige debuut, zijn bekend. knack.be »

Weinig verhalen zijn zo vaak geadapteerd als Mary Shelley's Frankenstein. Schrijvers die er zich vandaag de dag aan willen wagen, moeten van goeden huize zijn om een invalshoek te... knack.be »

"Een zomer in Venetië" gaat over een restaurant-eigenaresse die de rust opzoekt in Venetië. Recensente Lindsay vertelt over dit boek. lekkerlezen.net »

Vandaag is bekend gemaakt welke vijf historische boeken (en auteurs) in de race zijn voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019. lekkerlezen.net »

Een eenvoudig leven leiden is nog niet zo simpel. In dit boek geeft Zen-monnik Shunmyo Masuno 100 tips om een fijner leven te leiden. Ons advies? 1 voor 1! lekkerlezen.net »

In "Waarom zebra's niet met mes en vork eten" vertelt Marvin Lemmen -uiterst persoonlijke- hoe kut het leven is. En hoe we ons daarin staande kunnen houden. lekkerlezen.net »

Leesmee Logo

Maak gratis een account aan op Leesmee...

Zo kan je voten, reacties posten, verhalen toevoegen en communities starten.
Draag je steentje bij en help mee bepalen welk nieuws, plaatjes en video"s waardig zijn!

Maak gratis een account aan of