Toetëlèr De naam toetëlèr betekent in de volksmond vlierstruik. Het oud hout van de vlierstruik is hol en werd vroeger gebruikt om fluitjes van te maken. In zijn zelfgebouwde brouwerij brouwt brouwmeester Luc, in buurgemeente Hoeselt. met passie voor het vak en de nodige zorg zijn karaktervolle bier. Binkbier en bloesemkriek Langs het wandel-en fietsroutenetwerk vind je de ambachtelijke brouwerij Kerkom. In het cafè anno 1900 kun je op de gezellige binnenkoer genieten van een fris pintje. Fump Een zacht blonde tripel met een hoog alcoholpercentage van 8 procent. Gemaakt met een eigen recept met Belgische hop, zonder toevoeging van kruiden. Bedacht door de bieradviseur van Diepenbeek maar wordt gebrouwen bij brouwerij Den Toetëlèr. Tungri Blond en Dubbel Beide afkomstig uit Tongeren Blond: Een heerlijk fris blond bier (7,5%) met een kruidig en lichtfruitig aroma. De smaak wordt verkregen door de keuze van de gist en de drievoudige toevoeging van hop doorheen het brouwproces. Dubbel: Een smaakvol donkerbruin bier (7,0%) met een lichte bitterheid en heerlijke toetsen van koffie en karamel. Subtiele kruidigheid in de afdronk die afkomstig is van de geselecteerde hopsoorten. Oudstrijders bier Blond en Tripel Afkomstig uit Riemst Blond: Een gouden wolk van vanillebloesem, fruitige geuren en een flitsende toets van banaan en perzik. 7,2 % Tripel: Robijnrode doorbloede kleur een mistige dikke schuimlaag en aroma's van rode wijn en donker fruit. 7,8 % Hesbania Blond Afkomstig uit Genoelselderen Een blond streekbier uit Riemst, hergist op fles, karaktervol met een verfijnd aroma en sublieme smaak. 7,5 % Grotten Santé Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Kazematten in Ieper en wordt nadien naar de grotten van Kanne gebracht om, bij een constante temperatuur van 11°C en een vochtigheidsgraad van 95 à 98 %, verder te rijpen. 6,5%. Laat het smaken!

marleen

marleen Level 14 zegt:

https://leesmee.com/storage/images/comments/originals/comments_5d3437a2351db.jpg

5 uur geleden

Elke woensdag in de maand augustus krijg je op verschillende locaties een zomers gevoel. Je kunt er genieten van een koel drankje, hemelse muziek en lekkere hapjes. Een ontspannen gevoel van vakantie. Op de affiches van Café Congé staan Paul Michiels, Francine Recca, Rocco di Turi, dj Sammy, South of Heaven Band, Mathieu Mireille, FeSteyn en Les Truttes. Een initiatief van de horeca-uitbaters Woensdag 7 augustus wordt Cafe Congé afgetrapt op het Klokkeplein met een zuiderse bar. Afsluiten doet Cafe Congé woensdag 28 augustus op het plein achter de Sint-Mauritiuskerk in hartje Bilzen. Meer info bij de dienst lokale economie op het nummer 089.51.98.66.

Wandeling door het mooie natuurgebied, bos en veldwegen. Vertrekpunt: Sporthal Munsterbilzen Appelboomgaardstraat 3 Organisatie: de Demerstappers +32(0)495 25 16 83 Van 7 u tot 15 u Leden: €1,10 Niet Leden:€1,50

marleen

marleen Level 14 zegt:

https://www.routeyou.com/nl-be/location/walk/47490703/wandelen-in-munsterbilzen-overzicht-van-alle-wandelroutes

1 dag geleden

Wandeling door het mooie natuurgebied, bos en veldwegen. Organisatie: de Demerstappers +32(0)495 25 16 83 Van 7 u tot 15 u Leden:€1,10 Niet Leden:€1,50

Afgelopen vrijdag heeft de lokale politie een verdachte auto aan de kant gezet. De bestuurder bleek 260 mililiter vloeibare xtc op zak te hebben. Bij huiszoekingen werd nog ruim een halve kilo amfetamines, 69 gram GHB en gebruikershoeveelheden MDMA en hasjiesj aangetroffen De 38-jarige bewoner werd intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, aangehouden en opgesloten in de gevangenis. Zijn vriendin (31) mocht beschikken onder voorwaarden hln.be »

Vandaag heeft de lokale politie op verscheidene plaatsen snelheidscontroles gehouden. 122 van de 630 gecontroleerden werden betrapt op te snel rijden.

Gratis van 11 u tot 17 u Er is gelegenheid genoeg voor de kinderen om te ravotten en te spelen in de speeltuin. Er is ook een leuke zoektocht voor de kinderen. Voor de winnaar van de zoektocht is er een mooie picknickmand. [email protected] 089/519.543 uitinvlaanderen.be »

Drie beelden voor slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn vernield in het erepark van Munsterbilzen. De beelden wegen elk meer dan 300 kg en zijn met veel moeite losgewrikt van hun sokkel.

Nergens anders kan je zoveel kersen bekijken en vergelijken dan op het domein Alden Biesen op zondag 14 juli 2019 van 10 u tot 17 u Je kan jezelf verwennen op de vele terrasjes met de overheerlijke kersenpannenkoeken, kersenbier, kersenijs en zoveel ander lekkers met als basis kersen natuurlijk. Zoveel dingen te beleven o.a. kersen proeven, kennismaking met de verwerking van kersen, onderhoud van de kersenboom en het maken van kersensiroop. Zeker niet te vergeten: de kersentrein doorheen het kasteeldomein van Alden Biesen. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! Inkom is volledig gratis

Leesmee Logo

Maak gratis een account aan op Leesmee.

Zo kan je voten, reacties posten, verhalen toevoegen en communities starten.
Draag je steentje bij en help mee bepalen welk nieuws, plaatjes en video's waardig zijn!

Maak gratis account of